Säsongsavslutning för juniorerna på Bro Hof

Då var det klart, i lördags spelades avslutningen av juniorernas egna ”Champion of The Year” 2021.

Finalen av ”Pelikan Cup by Dentalakademin” spelades på vackra och högkvalitativa Bro Hof. Tourens första deltävlingar avgjordes redan för ett drygt år sedan och inför lördagen var det väldigt jämnt på Order of Merit. Ledartrion startade med några slags försprång (likt FedEx) och resten av fältet var därefter redo att jaga i kapp. Innan utslag kom banvärden och påminde om att flaggorna stod på extra svåra ställen för dagen – vilket gjorde det väldigt utmanande – inte minst när det blåste friskt i byarna.

En av de finare sakerna med Pelikan Cup är, förutom att det är en utmanande juniortour, att föräldrar, syskon och sponsorer ofta är med och spelar, vilket bidrar till en större gemenskap. Vi har dessutom lyckats få med några gäster från både Wermdö och Saltsjöbaden.

Emelie och Daniel gästade

Till finalen hade vi Daniel Olsson och Emelie Krusell i startfältet och båda lyckade spela bra i den starka vinden.

Grattis Charlie Lindh som startade i ledning och höll undan hela vägen. Sebastian Jacoel spelade lika bra men eftersom ledaren startade på -3 blev det istället en fin andraplats för Sebastian. Alla som var med under dagen är vinnare, bara att få spela en så fin bana var magiskt.

Det är fantastiska sponsorer som ger tävlingsledningen de bästa av förutsättningar för att Pelikan Cup ska kunna genomföras så proffsigt som möjligt. En annan viktig del som gör denna tävling så fantastisk är alla föräldrar, syskon, släktingar och andra supporters som följer med, hejar på, stöttar med priser och bidrar till helheten på alla tänkbara sätt. Tack!

Resultat

Tour Champion: Charlie Lindh
Andra plats: Sebastian Jacoel
Tredje plats: Lucas Bohlin

Nedan ser ni några bilder från juniorernas dag på Bro Hof.
För fler bilder, följ Team Ingarö på Instagram.