Är du helt ny till golf och vill lära dig spela? Vad kul, då har du en hel del roligt att se fram emot!

I samarbete med Svea Golf erbjuder vi tre olika alternativ till dig som vill ta grönt kort och börja spela golf. Utbildningarna omfattar 12 lektionstimmar. Välj mellan:

Helgkurs

En intensivkurs lördag-söndag.


Kvällskurs

Lektioner på kvällstid under en 2-veckorsperiod.


Skräddarsytt

Skräddarsydda nybörjarutbildningar åt grupper, företag och organisationer.


Teori och praktik

I den praktiska utbildningen ingår de viktigaste momenten: grundslag, närspel, bunkerslag och puttning. I teoridelen lägger vi stor vikt vid säkerhet, hur det fungerar på golfbanan och de viktigaste golfreglerna. Kursen följer Svenska Golfförbundets rekommenderade utbildningsplan.

Att ta Grönt kort: Efter kursen får du börja spela på banan med en fadder, det vill säga en etablerad golfspelare med handicap 36 eller lägre. Känner du ingen som spelar så hjälper vi dig att hitta en lämplig fadder. Du spelar dina första rundor från en utslagsplats som är anpassad för nybörjare (gul/svart tee).

När du klarat av att spela 9-hål från gul/svart tee och fått ihop 18 poäng på motsvarande handicap 36 (par 3 +2) är du godkänd för Grönt kort. Därefter kan du börja vägen mot handicap 36 och lägre. I Grönt-kortkursen ingår detaljerad information om exakt vad som krävs för att de olika momenten ska godkännas och hur handicap-systemet fungerar.

Boka din Grönt kort-kurs här!