Junior- & elitkommittén

Juniorkommittén på Ingarö golfklubb verkar för att erbjuda alla barn och ungdomar en plats för att utvecklas och spela golf i en social och glädjefylld gemenskap. Med kompetens, ömsesidig respekt och äkta kamratskap skapar vi en professionell och harmonisk omgivning där var och en får utvecklas i sin takt och efter sitt individuella behov.

Kommitténs vision är att skapa en professionell verksamhet som kontinuerligt utvecklas och utmanar för att attraherar nya målgrupper och med gemenskap, prestigelöshet och glädje som grund, förmår unga att utveckla ett livslångt engagemang i golf som idrott.

IGKs ledning har formulerat högre ambitioner för juniorverksamheten och under 2013 utvecklas en ny organisation kring juniorverksamheten för att nå kommitténs målsättningar. Organisationen har till uppgift att planlägga, förankra, kommunicera och genomföra aktiviteter inom ramen för juniorverksamheten. Aktiviteter fokuseras kring träning, tävling, gemenskap, rekrytering och kommunikation.

Grunden för verksamheten är spelet och träningen. Med ledorden Gemenskap, Tillgänglighet och Stimulans skapar vi kvalitativ träning, goda utvecklingsmöjligheter och spelglädje för alla. Gruppindelning görs efter ålder, ambition och träningsvillighet och alla grupper är lika viktiga. Med en välfungerande träningsverksamhet får vi många som vill vara med och tävla i egna och externa golftävlingar.

Gemenskap stärks genom att integrera träning och spel över åldersgränser inom junior- utvecklings- och elitverksamheten. Delaktighet i klubbverksamheten är viktig och alla aktiva juniorer bidrar med engagemang och tid. Tillsammans verkar vi för att utveckla golftraditionen så att unga får ta plats och påverka. Sociala aktiviteter anordnas för att skapa trygghet och göra klubben till en social bas som involverar barn, ungdomar och föräldrar.

Juniorkommittén Telefon E-post
Jim Kennedy  Ordförande 070-871 80 05 jim.kennedy@telia.com
Johnny Andersson  070-858 00 43 johny.andersson@parksandresorts.com

JUNIORTRÄNING 2017

Juniorträningen på Ingarö Golfklubb startar den 20 april. Du/Ni är hjärtligt välkomna att vara med.
Träningen riktar sig till alla juniorer medlemmar och icke medlemmar, ingen förkunskap krävs och
utrustning finns att låna.
Under säsongen tränar vi alla de olika slagen, värvat med teori, spel på banan och roliga tävlingar.

För schema, bokning och priser, se www.sveagolf.com

eller på telefon 08-546 50 200

Tränare

Våra tränare är Daniel Olsson, Jonas Olsson, Jim Kennedy, och Henrik Engvall. Alla välmeriterade tränare. Jim och Jonas har hand om träningen för Knattar och Juniorer med lite högre hcp medan Daniel fokuserar på Elit-, Utvecklingslag och Team Ingarö.

Utrustning

Prisvärda juniorset finns i golfshopen. Klubbor finns dock alltid att låna i samband med träning för de som vill prova på golf, innan de köper utrustning.

Medlemskap och Grönt kort

För att delta i träningen behövs inget medlemskap i Ingarö GK. Medlemskap behövs dock när man vill hämta ut sitt Gröna kort och börja gå ut och spela på banorna. De flesta juniorer som deltar aktivt i träning kommer relativt snabbt att få Grönt kort.

Föräldrar och frivilliga

Respektive grupp behöver föräldrar som är gruppansvariga eller deltar i träningen på annat sätt. Det är angenäma uppgifter utan större belastning och tidsåtgång. Möjlighet att gå enklare grundutbildning finns för den som är intresserad.

VÄLKOMNA!