Britt Unge till minne

Vår ständiga medlem Britt Unge har gått bort i en ålder av 92 år. Närmast sörjande är döttrarna Annika och Kicki.

Britt var dotter till Ingarö Golfklubbs grundare Oskar Olin och har varit medlem i klubben sedan starten 1962. Hon kom tidigt att engagera sig i det ideella arbetet, som var helt avgörande för klubbens ekonomi. De första åren hade klubben endast 160 medlemmar!

Britt var ledamot och ordförande i damkommittén under många år. Hon var även mycket aktiv när det gällde det gamla klubbhusets underhåll såväl som frivilligarbetet på Ängsbanan. 1981 tilldelades Britt Ingarö Golfklubbs guldnål nr 20 för sitt mångåriga arbete för klubben.

Framför allt var Britt en hängiven och entusiastisk golfspelare och deltog i klubbtävlingar och utbyte med andra klubbar under alla år. Hon skänkte även flera vandringspriser, som exempelvis Svärdet och Liljan, tillsammans med sin make Torkel.

Äldre medlemmar som har spelat tävling eller sällskapsrundor med Britt vet också att hon höll hårt på fairplay och regler. Uppförde man sig inte korrekt fick man räkna med en nog så barsk tillrättavisning! Britt var på detta sätt ett föredöme som spred golfkultur på banan i en tid när vi alla var mer eller mindre nybörjare.

Våra tankar går nu till hennes nära och kära och vi kommer alltid att minnas Britt som en av de viktigaste golfpionjärerna på Ingarö Golfklubb!