Senaste nyheter

Sommar summering

Augusti 2019

 

Här följer en liten summering och information från IGK damkommitté, om vad som har hänt under tidigare säsong och vad som kommer att hända framöver. I år, som vi tidigare meddelat, har antalet tävlingar minskats och istället spelar vi sällskapsgolf. Varje onsdagsförmiddag ses vi på klubben vid 8.30 för lottning och sen uppvärmning som Ina står för. Några onsdagar har Daniel sponsrat med en lektion till den som bäst behöver det. Tack Daniel för det, väldigt uppskattat. Sällskapsgolfen fortsätter under augusti och september efter uppehåll under juli. Välkomna! Anmälan görs via Min Golf. Det gäller även sällskapsgolfen på eftermiddagarna som Ingela har hand om. Hur tycker du att det har fungerat med detta upplägg (mindre tävlingar och istället sällskapsgolf)? Efter säsongen gör vi en sammanfattning men den är baserad enbart på statistik och därför är det viktigt att kunna komplettera det med dina synpunkter. Maila gärna till oss, Dam@IGK.se.

Mentala träningen blev inställd pga. för få deltagare. Synd men en bidragande orsak kan ha varit att den krockade med Daniels damgolfläger som gick samma helg. Nästa år ska vi bättra oss med koordinering av andra aktiviteter som sker inom klubben.

Vårtrampet, första tävlingen för säsongen, den 12 maj, blev en lyckad början på säsongen. Grattis Inger Ekengren, segrare i A-klassen, och Harriet Ahlström, segrare i B-klassen.

Trolludden spelades den 26 juni vilket är vår enda greensome tävling. Grattis Marianne Björklund och Monica Fransson till vinsten.

Ladies Invitation, 3 juli, lockade som vanligt till ett stort startfält. Inte de bästa väderförhållandena men ”efter regn kommer solsken” och tävlingen slutade i solsken. Efter genomförd tävling hade vi prisutdelning och gemensam middag. Stort tack till Britt Unge, som sponsrade vårt fina prisbord, vilket hon har gjort under många år. I år fick vi även sponsring från Grinda värdshus och Artipelag.  Grattis AnnSofi Viklund och Catharina Karlson till segern.

Stures Cup såg länge ut att inte bli av, men under sista anmälningsdagen strömmade anmälningarna in. Kanske avaktar man till sista dagen för att försäkra sig om vädret? Vädret var det inget att klaga på denna dag, strålade sol. Deltagarna tycker det är en rolig tävlingsform, att få spela 36 hål och kunna förbättra resultatet från första varvet under sista rundan (eclectic).  Grattis Kajsa Domeij (A-klass) och Britt-Marie Gunnarsson (B-klass) till fina resultat.  

 

Vi har ett par tävlingar kvar som vi hoppas att du vill vara med på. Det är Tre Favoriter den 8  september och Höstjakten den 22 september. Anmäl dig via Min Golf.

 

Under hela säsongen pågår Skogsmatchen som Annika Unge ansvarar för. Glöm inte boka in dina matcher om du är med. Obs nytt avslutningsdatum; den 14:e september. Se anslagstavlan i damernas rum för info.

 

På söndagar är det damträning kl. 16-17 som Svea golf arrangerar. Anmälan via nätet (Svea golf).

 

Vill också passa på att informera att det finns ett litet bibliotek i damrummet (rummet till vänster inne vid duscharna) där medlemmar lämnat in böcker och som du kan låna hem. 

 

Vi ses !!!

Hälsningar IGK Damkommitté;

Ingegerd

Ina

Harriet

Sigrid

Marianne 

Vi har ändrat datum för DK- tävlingen Trolludden till den 26 juni. Orsaken är få anmälningar .  

Den 5 juni blir det istället vanlig sällskapsgolf för de som önskar. Anmäl dig via Min Golf.

Vi har fått frågor om anmälan till sällskapsgolfen via Min Golf ingår i "bokningskvoten" enligt gällande bokningsregler. Svaret är att  de inte ingår i kvoten . Du som har problem med detta, kontakta kansliet.

Glöm inte anmäla dig till 3-klubbars tävlingen som går på Nacka den 12:e juni. 

Hälsar IGK damkommitté/ Ingegerd, Ina, Harriet, Sigrid och Marianne   

 

April 2019

 

Nu har golfsäsongen startat och startskottet gick i söndags när vi hade vårt uppstartmöte. Vi var ett 50-tal damer som slöt upp och fick lite information om kommande säsong.

 

Damkommittén i år består av Ingegerd Olsbro-Fehrm (ordförande), Ina Ununger, Harriet Ahlström, Margareta Björklund och Sigrid Timdahl.

 

I år blir det färre tävlingar men istället blir det sällskapsgolf på övriga onsdagar. Under mötet framkom önskemål om att kunna se vilken bana som sällskapsspelet ska gå på och därför har vi nu lagt upp alla sällskapsgolfstillfällen under ”Tävlingar”. Det innebär att du anmäler dig till sällskapsgolfen precis som du anmäler sig till en tävling.  Det måste du göra dagen innan senast kl 12.00. Vi ses på klubben 8.30 aktuell speldag för manuell lottning och val av spelform. Du tar ett tomt scorekort och fyller i ditt namn och hcp. Christel Friberg och Margaretha Schön kommer att hjälpa oss med detta på plats.

Samma förfarande gäller för sällskapsgolfen på onsdagskvällarna. Dvs. du bokar in dig via ”Tävlingar” (står som DK-Sällskapsgolf-eftermiddag). Ingela kommer att hjälpa till med detta på plats. Som tidigare ses man på första tee på Ängen före klockan 17.55, men glöm inte anmäla dig innan via Min Golf/Tävlingar.

Spelprogrammet med tävlingar och sällskapsgolf finns upplagt i Min golf under Tävlingar.

Tävlingsprogrammet finns som PDF fil på vår hemsida.

Det ska även finnas uppsatt i omklädningsrummet.

På mötet presenterande kommittén sin idé om att skapa ett socialt sammanhang för damer, med golfträffar, lunch och andra aktiviteter. Målet är att vi skall ha roligt tillsammans. Om du har några idéer och förslag på aktiviteter, skriv ner och skicka till dam@igk.se. Är det något som inte känns bra, något som bör förändras, skriv och skicka till samma mailadress och gärna med förslag om hur.

 

Pia och Elin kommer även i år ha mental träningskurs. Datum är ännu ej fastställt men vi skickar ut information när det är klart. Det blir en nybörjar kurs och en fortsättningskurs (för dig som var med tidigare). Mental träning kommer finnas under Tävlingar där man anmäler och betalar (precis som vid anmälan till tävlingar)

 

Skogsmatchen ansvarar Annika Unge för iår. Den finns upplagd under Tävlingar där du anmäler och betalar samtidigt. Information om Skogmatchen finns uppsatt i omklädningsrummet och som PDF fil på vår hemsida.

 

Daniel (shopen) gav information om kommande aktiviteter till oss (kvinnor). Bl.a. två dagar med olika golfleverantörer där vi får testa och prova.
Dam träning blir det på söndagar mellan 16-17. Sommarläger 17-19 juni (fredag till söndag) med vinprovning och middag på fredagen efter träningen.

 

Under mötet fick vi flera förslag på aktiviteter från medlemmar som vi återkommer om med längre fram.

Våra kommunikationskanaler är som tidigare; dam@igk.se samt FB- Ingarödamerna. Vi kommer också kontinuerligt att lägga ut information på vår hemsida (IGK/kommittéer/damer).

Dagen avslutades med traditionsenlig modevisning. Snygga kläder och vackra modeller!

Vi ses snart på banan och då ska vi ha kul!

 

IGK damkommitté/Ingegerd/Ina/Harriet/Marianne/Sigrid

 

Juni, juli och lite augusti 2018

Vilken sommar vi haft/har! Nästan för varmt för golf? Även fast det varit så torrt har banorna varit spelbara. Den berömda (?) ”Ingarörullen” på Ängen har vi fått uppleva. Under juni genomförde vi en av två inplanerade tävlingar. Den andra tävlingen hade för få anmälda och ställdes in. Vi har satt en gräns på minimum ca.15 deltagare för att genomföra en tävling.

Den 3:e juli var det dags för Ladies Invitation, månadens enda regniga dag, men det gjorde inget för vi hade annat att tänka på. En uppskattad partävling med stort startfält. Tack Britt Unge för sponsoring till prisbordet. På efterfölande middag serverade en ljuvlig lax, tack köket för det.

I år fick damkommittén ta hand om scramble tävlingen (mixed) som ingick under Golfveckan. Tävlingen blev populär och fullbokad.

En till kurs i mental träning genomfördes i juli av Pia och Elin. Vi hoppas att en fortsättningskurs kommer, om inte denna säsong så till nästa.

”3-klubbars” tävling, där Ingarö bjöd in Saltis- och Nackadamerna, gjordes om till en Pb singel tävling då det var för få som anmält sig från de andra klubbarna. Nästa år är det Nacka som anordnar tävlingen och då ska vi vara med!

Nu under slutet av augusti och september har vi några tävlingar som vi hoppas du anmäler dig till.

22/8 – ”6+6+6” (onsdagstävling på Ängen)

29/8 – onsdagstävling på Ängen

9/9 – 4-manna scramble (söndagstävling på Skogen) OBS valdag

12/9- onsdagstävling på Ängen

23/9 – Höstjakten (söndagstävling på Skogen), avslutning

Det är en mix av par- och singeltävlingar som återstår. När det gäller singeltävlingar så justerar vi (eller rättare sagt Git-systemet) ditt hcp, men inte när det gäller lagtävlingar. Det är viktigt, tycker vi, att du ser till att registrera alla spelade ronder så att du har rätt hcp. på aktuella tävlingar. 

Onsdagskvällarna fortsätter så där är det bara att dyka oanmäld så lottar vi ihop oss till önskad spelform. Vi har tre bollar reserverade för detta.

Hoppas vi ses på banan snart!

Hälsningar

IGK damkommitté/Ingela, Ingegerd, Pia och Marianne

Maj 2018 (och lite juni)

Vilken månad vi har haft, sol och värme varje dag. Underbart golfväder.

Under maj månad har vi haft några damtävlingar. Tack vare er hjälp har vi kunnat genomföra onsdagstävlingarna. Tack Yvonne Edblad och Carina Wuolikainen för att ni ställde upp och hade en liten "kurs" för oss som ska registrera i Git systemet. Det är inte alltid det blir som man planerat och vi hoppas ni har förståelse om det inte blir 100% rätt. Men vi tycker att huvudsyftet med våra tävlingar är att vi träffas och har trevligt samt får tillfälle att spela golf tillsammans. Vi tar tacksamt emot synpunkter om tävlingsformer och hur tävlingarna hanteras.  

Säsongen inleddes med Vårtrampet. Efter väl genomförd tävling serverades en god lunch och alla verkade trivas. Bra start på golfsäsongen!  

Veckan därefter var det dags för Valstakt. En uppskattad tävlingsform med tremannalag. Nu har vi också fått en bra regel som gäller om det saknas en i laget vid denna typ av lagtävling. Den tredje personen (som saknas) blir ett "spöke", som får samma resultat som spelare 1 på udda hål och på jämna hål får spöket samma resultat som spelare 2. Jättebra (gäller bara att komma ihåg detta till nästa tävling). 

Trolludden- numera en greensometävling - genomfördes den 30 maj. En varm tävlingsdag med fina resultat. Trolludden har ett vandringspris, två fina silverskålar som skänkts av Britt Unge och Greta Ohlin. I år får skålarna husera hos Annika Gehlin och Inger Ekengren. Grattis!  

Den 3:e juni hade vi en fantastisk damgolfsträningsdag i damkommitténs regi som anordnades och genomfördes av Elin Emanuelsson och Pia Kemppainen. Ämnet var Mental träning. Det blev en härlig dag med teori varvat med praktik.  Det var nog flera av oss som fick en del "aha" upplevelser. Tänk så många hjärnspöken man har! Och vad enkelt det är att spela bra golf om man bara tänker rätt. Intressant att få höra om Elins erfarenheter från sin golfkarriär. Vi hoppas verkligen att det kan bli fler liknande kurstillfällen. Tack Elin och Pia för ert proffsiga genomförande.  

Flaggtävlingen spelades i år den 6:e juni och det var damkommittén som tog hand om tävlingsresultaten. Tävlingen har funnits med länge och har tidigare spelats under golfveckan men i år blev det en passande tävling på vår nationaldag.

Glöm inte att anmäla er till Ladies invitation den 3 juli och naturligtvis till övriga tävlingar som finns i vårt tävlingsprogram.

Till de flesta lagtävlingarna ska det vara möjligt att anmäla sig antingen som lag eller individuellt.

Det finns tre bollar reserverade för oss varje onsdag kväll. Det är bara att komma till Ängens första tee innan klockan 17.45. Där bestämmer vi bollar och spelform. Det är du som bestämmer vad du önskar spela.

Damdag mental träning

Här kommer inbjudan till tidigare utlovad IGK damkommitté aktivitet den 3:e juni.

Damdag mental träning

Det sägs att golf är minst 80% mentalt. När tränade du mental träning senast?
Vi vill hjälpa dig att ta med viktiga nycklar ut på banan för att förbättra din score! 
Kom och lyssna till vad mental träning innebär både för amatörgolfaren och tourproffset. Vi tränar även på utmanande lägen.


Den 3/6 
Kl.9.00- 10 föreläsning om mental styrka i golf
Kl. 10-11.30 Träning i tuffa lägen (närspelsområdet)
Kl. 11.30-12.30 Lunch
Kl. 12.30-14.30 Träning ute på skogsbanan

Pris: 695 kronor (inkl. lunch). Betalning när du fått bekräftelse på din anmälan. 

Max 12 deltagare.

Anmälan via mail till  dam@igk.se

Välkommen!

Med vänlig hälsning,

Elin Emanuelsson, fd Europatourproffs och golftränare
Pia Kemppainen, Mental coach

Kick-Off, 7 april 2018

Lite noteringar från IGK Damkommitténs Kick-Off, 7 april 2018-04-08

Härligt att se så många IGK damer på vårt Kick-Off möte i lördags. Vi var ett trettiotal damer som trängdes i restaurangen.

Mötet inleddes av att Marie (klubbens VD) hälsade oss välkomna och berättade lite om vad som händer. Inga stora banförändringar i år.  I nuläget är det svårt att säga när banorna öppnar då det är väldigt väderberoende. I bästa fall i början av maj. Kansliet består, som föregående år, av Marie och Fredrik.

Därefter berättade Daniel(Pro) att vi kommer möta två nya ansikten i shopen i år; Victor Haber och Victor Jansson.  Det kommer att anordnas fler dam träningar på söndagar. Man anmäler sig per gång och anmälan görs via hemsidan (Sveagolf). Varje söndag har olika teman med start i början av maj.

Våra krögare, Christian och Neil, kommer i år att även satsa på kvällsarrangemang. Bl.a. kommer det visas fotbolls-VM. Restaurangen öppnar när banorna öppnar.

Damkommittén 2018 har krympt och för tillfället består den av Ingela Karlström (ordförande), Pia Kemppainen, Ingegerd Olsbro-Fehrm och Marianne Björklund. 

Vi har beslutat att satsa på gemenskap och aktiviteter som bidrar till en ökad sådan. Vi har prioriterat lagtävlingar och att ha flera tävlingar på helger så att alla kan vara med.   

Den 3:e juni (9-14.30) blir det en ”damdag” som Elin Emanuelsson och Pia Kemppainen anordnar. Det blir närspel och mental träning, både teori och praktik, som avslutas med gemensam lunch.  Begränsat antal deltagare (ca. 20 platser), pris ca. 700 kronor. Separat inbjudan kommer med mer detaljer och hur man anmäler sig.  

Årets spelprogram har i dagsläget bara 8 tävlingar. Orsaken är att vi inte har haft resurser som kan hjälpa till. Efter vår vädjan på mötet fick vi flera namn som vill hjälpa till. Tack för det! Det innebär att vi succesivt kommer utöka tävlingsprogrammet. Tävlingarna kommer finnas upplagda i GIT systemet, förhoppningsvis inom ett par veckor.

Även i år är att vi två spelklasser, A- klass 0-22,0 och B-klass 22,1-36,0.

Nytt för i år är att Flaggtävlingen inte ingår i Golfveckan utan spelas den 6 juni (svenska nationaldagen).

På mötet diskuterade vi om en lämplig lagtävling som damkommittén anordnar under golfveckan, och enligt era önskemål blir det en ”scramble” eller ”rumble” tävling.

Första tävlingen, Vårtrampet, den 20 maj (söndag) och är på Skogen. 

Ladies Invitation är den 2 juli (måndag) med efterföljande middag, sponsor Britt Unge.

Tre klubbars tävling, (Saltsjöbaden, Nacka och Ingarö) blir i år på IGK den 19 augusti.

Onsdagskvällar, som tidigare år, spel för alla damer. Startdatum återkommer vi med men troligtvis i början av maj. Det är bara att dyka upp vid 18-tiden. Spelform bestäms på plats efter tycke och smak. Syftet med onsdagskvällarna är träffa nya spelkamrater och Ingela håller i onsdagskvällarna.

Andra klubbars tävlingar som kan vara av intresse:

Nacka; Ladies Invitation 8 augusti.

Saltsjöbaden; Nationell Damdag 14 augusti, Ladies Invitation 29 maj

Fågelbro; Ladies invitation 26 juni.

I år är det Katarina Karlen som administrerar Skogsmatchen, se bifogad fil.  Förtydligade: Alla resultat i Skogsmatchen ska mailas till Katarina. Facebook är istället för anslagstavlan i damrummet. Om man inte har Facebook så kan man maila till Katarina för att få veta resultaten.

Som tidigare år lägger vi upp aktuell information på hemsidan (damkommittén), samt att samma information mailas till er.

Om ni vill komma i kontakt med oss, använd mailadressen: dam@igk.se. Vi vill mycket gärna ha era synpunkter, tips, råd, kommentarer, önskemål, frågor.

Gå också gärna med i Facebook gruppen Ingarödamerna. Där får du reda på det senaste och kan själv lämna kommentarer och tips.

Nu längtar vi att få komma ut och spela på banan, hoppas det inte dröjer för länge tills dess!

Ingela/Pia/Ingegerd/Marianne

Oktober 2017

Här kommer säsongens sista ”nyhetsbrev” från damkommittén. Förhoppningsvis får vi njuta av fina golfdagar i oktober. Banorna är fina och det är underbart att se alla färgskiftningar i naturen. September blev en innehållsrik golfmånad med bl.a. Helgtävlingen den 10 september som Annegret Karsbrink vann. Stort grattis! Tävlingen resulterade även i en ”hole in one”. Grattis Vera Berg till den fina prestationen (Skogen hål 8).

Säsongsavslutningen – Höstjakten- den 24 september lockade många deltagare. Tävlingen, som är en lagtävling (foursome), vann Erika af Petersens och Margareta Andersson. Grattis! Under efterföljande lunch var det även prisutdelning av Order of Merit som Gunilla Tano (A klassen) och Sigrid Timdahl (B klassen) vann. Birdiepriset gick till Barbro Kruger. Grattis alla duktiga pristagare!

Carina och Yvonne, som lämnar damkommittén, blev avtackade under lunchen . De har gjort ett enastående arbete de senaste åren för damkommittén och gjort det möjligt för oss att kunna tävla onsdagar och helger. Det blir svårt att axla det vidare! Men vi har fått nya medlemmar till damkommittén som blev presenterade under lunchen. Välkomna Jeanette Brohäll, Linda Hultgren och Marianne Björklund! Känns redan nu att nästa år blir spännande och innehållsrikt. Allt blir lätt och enkelt när man hjälps åt.

Fortsätt att skicka in förslag och önskemål för nästa års aktiviteter. Mailadress : dam@igk.se

Gå även med i FB gruppen: ”Ingarödamerna”. Det är den snabbaste ”kanalen” att få aktuell information om vad som händer/har hänt.   

Och till sist; Ett stort tack till alla er som varit med under säsongen.

Vi hörs och ses snart och då med planer inför golfsäsongen 2018!

 

IGK damkommitté

September 2017

Underbara september; varma dagar , kalla kvällar och nätter. Bästa tänkbara golfväder! Under augusti hade vi färre onsdsgstävlingar än planerat pga. för få anmälda. Lagtävlingen den 30 augusti "6+6+6 " hade dock stor uppslutning. En underbar dag i solen. Lagtävling verkar vara ett vinnande koncept. Stort grattis till Gunvor Söderberg och Gunilla Tano som vann. 

Helgtävlingen 10 september kommer att gå på Skogen (tidigare aviserat att gå på Ängen). Första start 13.05 så att alla hinner hem till söndagsmiddag (dock kanske lite sen sådan för vissa).

Onsdagskvällarna fortsätter under september men nu med start 17.45.

Damtävlingar  i september:

6 sept. (onsdag). -PB

10 sept.  (söndag)-PB

13 sept. (onsdag)-Slaggolf

24 sept. Höstjakten (söndag) med efterföljande lunch - Greensome, PB

Till avslutningen önskar vi få in synpunkter och önskemål/förslag inför nästa golfsäsong. Maila till dam@igk.se eller skriv på FB.

FB gruppen-Ingarödamerna får fler och fler medlemmar. Gå med du också! Det är ett enkelt sätt för att få och ge information om vad som händer, snabbt och enkelt.

Vi har fått ett antal frågor om återbetalning av anmälningsavgift: återbetalning utförs några dagar efter aktuellt tävlingsdatum och "transaktionsdatum" blir det datum du anmälde dig till tävlingen. 

Då två personer i Damkommittén slutar behöver vi "påfyllning". Vill du vara  med? Vår ambition till nästa säsong är att ha roliga och spännande tävlingar och andra golfrelaterade aktiviteter. Men för att kunna genomföra det behöver vi bli fler. 

Det var allt för denna gång. Vi ses på banan!

Ingela/Yvonne/Carina/Pia/Ingegerd

Ändrat datum för helgtävlingen

Helgtävlingen är flyttad till den 10 september då ursprungligt datum (27 augusti) kolliderar med annan IGK tävling. Tävlingen spelas på Ängsbanan. Första start 13.05. Anmälan via Min Golf.

Välkomna!

IGK damkommitte  Ingela/Pia/Carina/Yvonne/Ingegerd

Augusti 2017

Juli har varit en härlig golfmånad med damtävlingar varje onsdag.

 Den 5 juli var det  Ladies Invitation med ett stort startfält. Härligt golfväder och en massa fina resultat. På banan serverades energihöjande tilltugg. Tävlingen avslutades med en god lunch och prisutdelning. Stort grattis till Carmen Bergman och Ingrid Rolfsson som vann denna partävling.

12 juli genomfördes Flaggtävlingen, ingår i IGK;s Golfvecka, och som administreras av IGK damkommitté. Tävlingen har en dam- och en herrklass. Också här presterades väldigt fina resultat. I damklassen vann Anna-Karin Sallander. Stort grattis!

Onsdagstävlingar genomfördes 19:e och 26:e juli. Även om det var få som anmält sig valde vi att genomföra tävlingarna.  Vi kommer att se över tävlingsprogrammet för nästa år för att försöka möta era önskemål om typ av tävlingar. Dock behöver vi er ”input”, återkommer mer om det senare.

Onsdagskvällarna är populära och välbesökta. Varje onsdag har vi tre bollar reserverade med första start 18.05. Spelform och spelare per boll bestäms på plats (första tee Ängen). Kanske dags för att även ha tävlingar på onsdagskvällar?

Snart öppnar Skogsbanans 18 hålsslinga, invigning 5:e augusti.

Glöm inte boka in den 19 augusti: golfkurs-damdag. Anmälan görs i shopen eller på www.sveagolf.com , där också mer info finns att läsa.

Tävlingar i augusti:

9 augusti (onsdag) Flamman och Skorpan, Skogen (OBS: nya 18-hålsslingan), ingår i Order of Merit.

16 augusti (onsdag) Stures Cup, 36 hål eclectic, Ängen.

23 augusti (onsdag) Slaggolf (hcp + 5 slag), Ängen, ingår i Order of Merit.

27 augusti (söndag) Helgtävling inklusive middag, Skogen (nya 18-hålsslingan)

30 augusti (onsdag) 6+6+6, lagtävling, Ängen.

Mer info om varje tävling hittar ni under IGK.se/Tävlingar/Tävlingsprogram.

Ta alltid en titt på anslagstavlan i damernas omklädningsrum. Där sitter aktutell information om andra klubbars inbjudan som har skickats till oss.   

Vi rekommenderar att ni går med i FB (Facebook)-gruppen ”Ingarödamerna” för att få, och även kunna ge, information om golfrelaterade frågor.

Inför nästa golfsäsong behöver vi förstärkning till damkommittén då två av oss slutar. Vi behöver bli fler för att kunna hantera tävlingar och ordna andra golfaktiviteter. Om du har intresse av att vara med, hör av dig till någon av oss eller allra helst till valkommittén – Sigrid Timdal och Kia Klinta.     

Det var allt för denna gång! Svinga lugnt och njut av våra vackra banor.

IGK damkommitté/ Ingela/Carina/Yvonne/Pia/Ingegerd

Juli 2017

Redan juli! Vad hände med juni? Gick alldeles för fort! Inte så varmt men bra golfväder.

Helgtävlingen den 11 juni var uppskattad och många fina resultat.

Grattis Annegret Karsbrink, segrare i A-klassen och Rose-Marie Hamngren, segrare i B-klassen.

Vi fick önskemål om att ha en liknande helgtävling i ”höst” och det har vi nu lagt till i tävlingsprogrammet.  Anmäl dig redan nu till söndagen den 27 augusti på Skogen (som då har öppnats för 18-håls spel).  

Onsdagstävlingarna i juni har inte varit fullbokade, vilket vi tycker är synd, men vi har valt att inte ställa i även om det är få deltagare.  Om det är färre än 5 spelare i en spelklass (A- och B-klass) går dessa in i den andra spelklassen vid prisutdelningen.

Onsdagskvällarna har haft stor uppslutning under juni. Så kul! Vi har tre bollar bokade på Ängen varje onsdag med första start 18.05. Sist var vi fler än vi hade platser till men det löste sig ändå. Man kan t.ex. välja att spela foursome i en boll.

I juli är det många golfaktiviteter på klubben.

5 juli – Ladies invitation med ett stort startfält och ett fint prisbord sponsrat av Britt Unge.

Glöm inte anmäla dig till Golfveckans olika tävlingar mellan den 10-15 juli.

12 juli onsdagstävling, Flaggtävling (ingår i Golfveckan), Singel/slagtävling

19 juli onsdagstävling, PB

26 juli onsdagstävling, Favoriterna, 3 klubbor+putter, PB

8 juli blir det damträning hela dagen. För mer info och anmälan se http://sveagolf.com

Saltsjöbadens golfklubb bjuder in Ingarö- och Nackas damer till tävling en 14 augusti. Se bifogad info nedan.

I ”höst” (augusti eller september) anordnar vi en tävling för de som aldrig tävlat förut och vill prova på. Det blir en onsdagskväll och 9 hål. Återkommer med datum och tid.

Synpunkter, nya idéer och frågor vill vi gärna få, skriv till dam@igk.se

Vi ses på banan!

Ingela/Ingegerd/Pia/Yvonne/Carina

Juni 2017

Vårtrampet (21 maj)blev en härlig start på damernas tävlingsprogram. Vi var 44 som fick en uppleva en dag i strålande sol, kanon resultat (för vissa), och med en god, vårinspirerad lunch som avslutning hos våra krögare. På lunchen fick vi också en genomgång av klubbens aktiviteter från styrelsen, tack Lena Bäckström för din presentation. 

Grattis till Marianne Björklund – vinnare i A-klassen, Linda Antfolk- vinnare i B klassen och till Ingela Karlström, Carmen Bergman, Anita Norberg och Rose-Marie Hamngren som vann lagtävlingen.


Ett par dagar senare (onsdag) var det dags för onsdagstävlingen – Valstakt, en lagtävling som verkar uppskattad. Tio (10) lag deltog (3 per lag). Grattis Gunvor Söderberg, Kerstin Eriksson och Annika Gehlin som var det vinnande lagets deltagare.  Fler lagtävlingar till nästa års spelprogram?

Ett par onsdagskvällar har hunnit avverkats med vackert väder och trevligt umgänge. Vi har tre bollar reserverade på Ängsbanan varje onsdagskväll med första start 18.05. Det är bara att komma till första tee klockan 18.00, så delar vi in oss efter hur många vi är och hur många hål vi vill gå.


I år har vi Order of Merit, som är uppdelat på en våromgång och en höstomgång, där följande tävlingar ingår:  

Order of Merit våromgången:

21 maj Vårtrampet

7 juni onsdagstävling

11 juni helgtävling

14 juni onsdagstävling

21 juni onsdagstävling

Genomsnittet av de tre bästa tävlingarna ovan räknas med i våromgången.

Order of Merit höstomgången:  

19 juli onsdagstävling

2 augusti onsdagstävling

9 augusti onsdagstävling

23 augusti onsdagstävling

6 september onsdagstävling

13 september onsdagstävling

Höstens omgång består av två (2) Order of Merit tävlingar, en som avser bästa genomsnittliga resultat (tre bästa tävlingarna räknas) och en eclectic.

 

I juni har vi följande tävlingar (dock under förutsättning att det blir tillräckligt många anmälningar):

7 juni onsdagstävling (Skogen)

11 juni helgtävling (Ängen)

14 juni onsdagstävling (Skogen)

21 juni onsdagstävling (Skogen)

Tävlingsprogrammet för hela säsongen:  IGK damers tävlingsprogram

 

Tävlingar på andra klubbar som kan vara av intresse:
14 juni Nacka nationell damdag (inbjudan finns på anslagstavlan i damernas omklädningsrum)
20 juni Värmdö GK Ladies invitation
27 juni Fågelbro GK Ladies invitation
9 aug Nacka Ladies invitation
16 aug Värmdö GK nationell damdag
22 augusti Saltsjöbaden GK nationell damdag

 

Glöm inte att titta på anslagstavlan i vårt fina omklädningsrum. Där finns aktuell information om våra egna tävlingar och inbjudan från andra klubbar. 

Era synpunkter och frågor vill vi gärna ta del av och det bästa sättet att nå oss är via mailboxen: dam@igk.se

På snart återseende!

Ingela/Carina/Yvonne/Pia/Ingegerd

 

 

Maj 2017

Nu är bägge banorna öppna för spel! Änligen är våren här (i alla fall när detta skrivs).

Aktuell information från damkommittén kommer att finnas på vår hemsida.http://www.igk.se/se/klubben/kommitt-er/dam/senaste-nyheter. Där publiceras nyheter och viktiga händelser månadsvis.

Samma information kommer också att skickas ut via mail. Nyheter publiceras på Facebook sidan ”Ingarögolf damer”. Information om aktuella tävlingar finns också uppsatta i damernas omklädningsrum. Damernas tävlingsprogram finns som bifogat dokument under http://www.igk.se/se/klubben/kommitt-er/dam.

Detaljerad information om varje tävling finns i GIT, där anmälan och betalning görs.

Nytt för i år är att betalning sker i samband med anmälan. Det förutsätter att du har ett kort som är accepterat för internetköp.

Anmälan till tävling via automat på klubben kan inte hantera kortbetalning. Avgiften betalas då till tävlingsledningen aktuell tävlingsdag.

Återbetalning av anmälningsavgift görs via tävlingsledningen. Till dem uppger du ditt namn och referensnummer. Referensnumret hitta du på kvittot som du får via mail vid anmälan/betalning. Klubben kan då göra återbetalning till ditt kort.

 

Tävlingsdatum i maj;

21 maj (söndag) ”Vårtrampet”

24 maj (onsdag) ”Valstakt”

31 maj (onsdag)  ”Trolludden”

17 maj (onsdag) startar kvällgolfen för de som vill komma ut på kvällen och träffa nya spelkamrater och som kanske inte kunde vara med på onsdagstävlingen. Tre (3) bollar är bokade med start 18.05. Alla damer är välkomna att delta. Vi ses i klubbhuset senast 18.00 för att bestämma spelform.

Passa på att boka in damträning som arrangeras av Svea Golf varje söndag mellan kl. 16.00-17.00 och kostar 150:-/tillfälle. Ett bra sätt att koma igång efter det långa vinteruppehållet. Bokning via deras hemsida http://sveagolf.com/damtraning/.

Och varför inte avsluta träningen med ett besök i restaurangen hos våra nya krögare; Neil och Christian.

Vi ses på banan!

Ingela/Ingegerd/Pia/Yvonne/Carina

April 2017

Vi var drygt trettiotalet IGK damer som slöt upp till Kick-offen i lördags. Syftet med mötet var att presentera säsongens upplägg avseende tävlingar och få lite status om nyheter på klubben.

Damkommittén 2017 består av Ingela Karlström, Carina Wuolikainen-Eklund, Yvonne Edblad, Pia Kemppainen och Ingegerd Olsbro-Fehrm.

Carina lämnade över ordförandeskapet till Ingela under mötet. Carina och Yvonne kommer fortsättningsvis, i huvudsak, vara tävlingsledare. Ingegerd, ansvarar för kommunikationen till IGK:s damer. Det kommer att finnas löpande aktuell information på IGK:s hemsida (under meny/kommittéer/damer) och på FaceBook samt att informationen skickas via mail till samtliga.

Årets spelprogram har 19 tävlingar varav 1 är Flaggtävlingen som ingår i  IGK;s golfvecka.

Första tävlingen, Vårtrampet  är den 21 maj (söndag). 

Övriga damtävlingar går som vanligt på onsdagar förutom tävlingen den 11 juni (Ängen) som är en söndag.  Då vill vi se så många som möjligt delta, boka in den dagen redan nu.

Ladies Invitation (Ängen) är den 5 juli med efterföljande middag, sponsor Britt Unge. Damernas spelprogram har inte publicerats ännu men kommer troligtvis finnas tillgängligt till påsk.

Nytt för i år är att vi bara har två klasser.  Förslag på klassindelning; A- klass 0-25,9 och B-klass 26,0-36,0.

Samma tävlingsavgift som förra året, dvs. 50 kronor per tävling.

Tävlingsformer kommer att vara av varierande slag, vilket kommer framgå i tävlingsprogrammet.

I år kör vi Order of Merit, som är en summering av resultaten för fler tävlingar under säsongen. Tävlingar både från Skogen och Ängen kommer ingå. Vilka tävlingar som gäller står i tävlingsprogrammet.

Birdiepris kommer finnas även i år.

Nytt för i år är att tävlingsavgiften ska betalas vid anmälan. Orsaken är att vi vill slippa kontanthantering och krångliga betal rutiner. Det förutsätter att man har BankID. Vi återkommer med förtydliganden om hur återbetalning, betalning till lagtävlingar och partävlingar ska hanteras.

Spel på onsdagskvällar fortsätter i år. Startdatum återkommer vi med men troligtvis i början av maj. Det är bara att dyka upp vid 18-tiden så delar vi in oss efter tycke och smak. Syftet med onsdagskvällarna är träffa nya spelkamrater och kanske speciellt för dem som inte kan vara med på onsdagstävlingarna (som går på dagtid). Det är Ingela som håller i onsdagskvällarna.

Andra klubbars tävlingar som kan vara av intresse:

Nacka; Nationell Damdag 14 juni, Ladies Invitation 9 augusti.

Saltsjöbaden; Nationell Damdag 22 augusti, Ladies Invitation 30 maj

Skogsmatchens anmälningslista sitter uppsatt i damernas omklädningsrum.

Fågelbro:  Ladies invitation har inget datum kommit till vår kännedom.

De har lovat att försöka undvika att lägga tävlingen  samma datum som vi har vår tävling d.v.s. den 5 juli.

Vi har en ny valberedning till Damkommittén som består av; Kia Klinta och Sigrid Timdal. Vi behöver ytterligare någon/några som kan ingå i denna.

IGK damkommitté har en mailadress;  dam@igk.se dit ni skickar synpunkter, förslag, idéer, beröm, kritik, allmänt tyckande.  

Om någon önskar att hjälpa till vid onsdagstävlingarna (för att bl.a. lära sig administrationen runt en tävling), hör av er (till brevlådan). Ju fler vi är som hjälps åt, ju fler roliga saker kan vi genomföra och det blir inte så betungade att arrangera.

IGK:s styrelseordförande, Dick Kjellberg, presenterade vad som hänt på klubben under vintern;

Saltanläggning har införskaffats för framtida bevattning av banorna.

Klubbhusets tak har försetts med solcells paneler som ska få ner elkostnaderna med ca. 1/3.

Telemasten, som är placerad i närheten av infarten till golfklubben, ägs av teleoperatör vilken hyr mark av klubben. Fiberkabel är snart på plats (snabbare surf).

Skogsbanan (18 hål) öppnar troligtvis i början av juli.

Ängsbanan öppnar om ett par veckor.

Shopen, Mattias och Daniel driver, har gått med i Golf Store och resulterar i  större sortiment med bättre priser. Damträning (Svea golf) varje söndag, max 10 personer. Anmälan via nätet eller ring och boka. Kostar 150 kronor per träningstillfälle. Det kommer även att anordnas dag golfläger. Allt om detta finns på IGK:s hemsida (samt länk till Svea golf).

Nya krögarna på IGK presenterade sig och sitt koncept. Det är Christian Järnefors som tidigare jobbat inom Stureplansgruppen och Neil Byrne (kock) som bl.a. jobbat på Fäviken Magasinet och Operakällaren.  De sätter stort fokus på råvaror. De smygöppnar köket till påsk med en påskmeny. Först till kvarn då det är ett begränsat antal platser.

Dagen avslutades med uppskattad mannekänguppvisning, arrangerad av shopen, där årets golfmode visades upp.

Nu längtar vi att få komma ut och spela på banan, hoppas vi ses snart där!

Carina/Ingela/Yvonne/Pia/Ingegerd