Senaste nyheter

Oktober 2017

Här kommer säsongens sista ”nyhetsbrev” från damkommittén. Förhoppningsvis får vi njuta av fina golfdagar i oktober. Banorna är fina och det är underbart att se alla färgskiftningar i naturen. September blev en innehållsrik golfmånad med bl.a. Helgtävlingen den 10 september som Annegret Karsbrink vann. Stort grattis! Tävlingen resulterade även i en ”hole in one”. Grattis Vera Berg till den fina prestationen (Skogen hål 8).

Säsongsavslutningen – Höstjakten- den 24 september lockade många deltagare. Tävlingen, som är en lagtävling (foursome), vann Erika af Petersens och Margareta Andersson. Grattis! Under efterföljande lunch var det även prisutdelning av Order of Merit som Gunilla Tano (A klassen) och Sigrid Timdahl (B klassen) vann. Birdiepriset gick till Barbro Kruger. Grattis alla duktiga pristagare!

Carina och Yvonne, som lämnar damkommittén, blev avtackade under lunchen . De har gjort ett enastående arbete de senaste åren för damkommittén och gjort det möjligt för oss att kunna tävla onsdagar och helger. Det blir svårt att axla det vidare! Men vi har fått nya medlemmar till damkommittén som blev presenterade under lunchen. Välkomna Jeanette Brohäll, Linda Hultgren och Marianne Björklund! Känns redan nu att nästa år blir spännande och innehållsrikt. Allt blir lätt och enkelt när man hjälps åt.

Fortsätt att skicka in förslag och önskemål för nästa års aktiviteter. Mailadress : dam@igk.se

Gå även med i FB gruppen: ”Ingarödamerna”. Det är den snabbaste ”kanalen” att få aktuell information om vad som händer/har hänt.   

Och till sist; Ett stort tack till alla er som varit med under säsongen.

Vi hörs och ses snart och då med planer inför golfsäsongen 2018!

 

IGK damkommitté

September 2017

Underbara september; varma dagar , kalla kvällar och nätter. Bästa tänkbara golfväder! Under augusti hade vi färre onsdsgstävlingar än planerat pga. för få anmälda. Lagtävlingen den 30 augusti "6+6+6 " hade dock stor uppslutning. En underbar dag i solen. Lagtävling verkar vara ett vinnande koncept. Stort grattis till Gunvor Söderberg och Gunilla Tano som vann. 

Helgtävlingen 10 september kommer att gå på Skogen (tidigare aviserat att gå på Ängen). Första start 13.05 så att alla hinner hem till söndagsmiddag (dock kanske lite sen sådan för vissa).

Onsdagskvällarna fortsätter under september men nu med start 17.45.

Damtävlingar  i september:

6 sept. (onsdag). -PB

10 sept.  (söndag)-PB

13 sept. (onsdag)-Slaggolf

24 sept. Höstjakten (söndag) med efterföljande lunch - Greensome, PB

Till avslutningen önskar vi få in synpunkter och önskemål/förslag inför nästa golfsäsong. Maila till dam@igk.se eller skriv på FB.

FB gruppen-Ingarödamerna får fler och fler medlemmar. Gå med du också! Det är ett enkelt sätt för att få och ge information om vad som händer, snabbt och enkelt.

Vi har fått ett antal frågor om återbetalning av anmälningsavgift: återbetalning utförs några dagar efter aktuellt tävlingsdatum och "transaktionsdatum" blir det datum du anmälde dig till tävlingen. 

Då två personer i Damkommittén slutar behöver vi "påfyllning". Vill du vara  med? Vår ambition till nästa säsong är att ha roliga och spännande tävlingar och andra golfrelaterade aktiviteter. Men för att kunna genomföra det behöver vi bli fler. 

Det var allt för denna gång. Vi ses på banan!

Ingela/Yvonne/Carina/Pia/Ingegerd

Ändrat datum för helgtävlingen

Helgtävlingen är flyttad till den 10 september då ursprungligt datum (27 augusti) kolliderar med annan IGK tävling. Tävlingen spelas på Ängsbanan. Första start 13.05. Anmälan via Min Golf.

Välkomna!

IGK damkommitte  Ingela/Pia/Carina/Yvonne/Ingegerd

Augusti 2017

Juli har varit en härlig golfmånad med damtävlingar varje onsdag.

 Den 5 juli var det  Ladies Invitation med ett stort startfält. Härligt golfväder och en massa fina resultat. På banan serverades energihöjande tilltugg. Tävlingen avslutades med en god lunch och prisutdelning. Stort grattis till Carmen Bergman och Ingrid Rolfsson som vann denna partävling.

12 juli genomfördes Flaggtävlingen, ingår i IGK;s Golfvecka, och som administreras av IGK damkommitté. Tävlingen har en dam- och en herrklass. Också här presterades väldigt fina resultat. I damklassen vann Anna-Karin Sallander. Stort grattis!

Onsdagstävlingar genomfördes 19:e och 26:e juli. Även om det var få som anmält sig valde vi att genomföra tävlingarna.  Vi kommer att se över tävlingsprogrammet för nästa år för att försöka möta era önskemål om typ av tävlingar. Dock behöver vi er ”input”, återkommer mer om det senare.

Onsdagskvällarna är populära och välbesökta. Varje onsdag har vi tre bollar reserverade med första start 18.05. Spelform och spelare per boll bestäms på plats (första tee Ängen). Kanske dags för att även ha tävlingar på onsdagskvällar?

Snart öppnar Skogsbanans 18 hålsslinga, invigning 5:e augusti.

Glöm inte boka in den 19 augusti: golfkurs-damdag. Anmälan görs i shopen eller på www.sveagolf.com , där också mer info finns att läsa.

Tävlingar i augusti:

9 augusti (onsdag) Flamman och Skorpan, Skogen (OBS: nya 18-hålsslingan), ingår i Order of Merit.

16 augusti (onsdag) Stures Cup, 36 hål eclectic, Ängen.

23 augusti (onsdag) Slaggolf (hcp + 5 slag), Ängen, ingår i Order of Merit.

27 augusti (söndag) Helgtävling inklusive middag, Skogen (nya 18-hålsslingan)

30 augusti (onsdag) 6+6+6, lagtävling, Ängen.

Mer info om varje tävling hittar ni under IGK.se/Tävlingar/Tävlingsprogram.

Ta alltid en titt på anslagstavlan i damernas omklädningsrum. Där sitter aktutell information om andra klubbars inbjudan som har skickats till oss.   

Vi rekommenderar att ni går med i FB (Facebook)-gruppen ”Ingarödamerna” för att få, och även kunna ge, information om golfrelaterade frågor.

Inför nästa golfsäsong behöver vi förstärkning till damkommittén då två av oss slutar. Vi behöver bli fler för att kunna hantera tävlingar och ordna andra golfaktiviteter. Om du har intresse av att vara med, hör av dig till någon av oss eller allra helst till valkommittén – Sigrid Timdal och Kia Klinta.     

Det var allt för denna gång! Svinga lugnt och njut av våra vackra banor.

IGK damkommitté/ Ingela/Carina/Yvonne/Pia/Ingegerd

Juli 2017

Redan juli! Vad hände med juni? Gick alldeles för fort! Inte så varmt men bra golfväder.

Helgtävlingen den 11 juni var uppskattad och många fina resultat.

Grattis Annegret Karsbrink, segrare i A-klassen och Rose-Marie Hamngren, segrare i B-klassen.

Vi fick önskemål om att ha en liknande helgtävling i ”höst” och det har vi nu lagt till i tävlingsprogrammet.  Anmäl dig redan nu till söndagen den 27 augusti på Skogen (som då har öppnats för 18-håls spel).  

Onsdagstävlingarna i juni har inte varit fullbokade, vilket vi tycker är synd, men vi har valt att inte ställa i även om det är få deltagare.  Om det är färre än 5 spelare i en spelklass (A- och B-klass) går dessa in i den andra spelklassen vid prisutdelningen.

Onsdagskvällarna har haft stor uppslutning under juni. Så kul! Vi har tre bollar bokade på Ängen varje onsdag med första start 18.05. Sist var vi fler än vi hade platser till men det löste sig ändå. Man kan t.ex. välja att spela foursome i en boll.

I juli är det många golfaktiviteter på klubben.

5 juli – Ladies invitation med ett stort startfält och ett fint prisbord sponsrat av Britt Unge.

Glöm inte anmäla dig till Golfveckans olika tävlingar mellan den 10-15 juli.

12 juli onsdagstävling, Flaggtävling (ingår i Golfveckan), Singel/slagtävling

19 juli onsdagstävling, PB

26 juli onsdagstävling, Favoriterna, 3 klubbor+putter, PB

8 juli blir det damträning hela dagen. För mer info och anmälan se http://sveagolf.com

Saltsjöbadens golfklubb bjuder in Ingarö- och Nackas damer till tävling en 14 augusti. Se bifogad info nedan.

I ”höst” (augusti eller september) anordnar vi en tävling för de som aldrig tävlat förut och vill prova på. Det blir en onsdagskväll och 9 hål. Återkommer med datum och tid.

Synpunkter, nya idéer och frågor vill vi gärna få, skriv till dam@igk.se

Vi ses på banan!

Ingela/Ingegerd/Pia/Yvonne/Carina

Juni 2017

Vårtrampet (21 maj)blev en härlig start på damernas tävlingsprogram. Vi var 44 som fick en uppleva en dag i strålande sol, kanon resultat (för vissa), och med en god, vårinspirerad lunch som avslutning hos våra krögare. På lunchen fick vi också en genomgång av klubbens aktiviteter från styrelsen, tack Lena Bäckström för din presentation. 

Grattis till Marianne Björklund – vinnare i A-klassen, Linda Antfolk- vinnare i B klassen och till Ingela Karlström, Carmen Bergman, Anita Norberg och Rose-Marie Hamngren som vann lagtävlingen.


Ett par dagar senare (onsdag) var det dags för onsdagstävlingen – Valstakt, en lagtävling som verkar uppskattad. Tio (10) lag deltog (3 per lag). Grattis Gunvor Söderberg, Kerstin Eriksson och Annika Gehlin som var det vinnande lagets deltagare.  Fler lagtävlingar till nästa års spelprogram?

Ett par onsdagskvällar har hunnit avverkats med vackert väder och trevligt umgänge. Vi har tre bollar reserverade på Ängsbanan varje onsdagskväll med första start 18.05. Det är bara att komma till första tee klockan 18.00, så delar vi in oss efter hur många vi är och hur många hål vi vill gå.


I år har vi Order of Merit, som är uppdelat på en våromgång och en höstomgång, där följande tävlingar ingår:  

Order of Merit våromgången:

21 maj Vårtrampet

7 juni onsdagstävling

11 juni helgtävling

14 juni onsdagstävling

21 juni onsdagstävling

Genomsnittet av de tre bästa tävlingarna ovan räknas med i våromgången.

Order of Merit höstomgången:  

19 juli onsdagstävling

2 augusti onsdagstävling

9 augusti onsdagstävling

23 augusti onsdagstävling

6 september onsdagstävling

13 september onsdagstävling

Höstens omgång består av två (2) Order of Merit tävlingar, en som avser bästa genomsnittliga resultat (tre bästa tävlingarna räknas) och en eclectic.

 

I juni har vi följande tävlingar (dock under förutsättning att det blir tillräckligt många anmälningar):

7 juni onsdagstävling (Skogen)

11 juni helgtävling (Ängen)

14 juni onsdagstävling (Skogen)

21 juni onsdagstävling (Skogen)

Tävlingsprogrammet för hela säsongen:  IGK damers tävlingsprogram

 

Tävlingar på andra klubbar som kan vara av intresse:
14 juni Nacka nationell damdag (inbjudan finns på anslagstavlan i damernas omklädningsrum)
20 juni Värmdö GK Ladies invitation
27 juni Fågelbro GK Ladies invitation
9 aug Nacka Ladies invitation
16 aug Värmdö GK nationell damdag
22 augusti Saltsjöbaden GK nationell damdag

 

Glöm inte att titta på anslagstavlan i vårt fina omklädningsrum. Där finns aktuell information om våra egna tävlingar och inbjudan från andra klubbar. 

Era synpunkter och frågor vill vi gärna ta del av och det bästa sättet att nå oss är via mailboxen: dam@igk.se

På snart återseende!

Ingela/Carina/Yvonne/Pia/Ingegerd

 

 

Maj 2017

Nu är bägge banorna öppna för spel! Änligen är våren här (i alla fall när detta skrivs).

Aktuell information från damkommittén kommer att finnas på vår hemsida.http://www.igk.se/se/klubben/kommitt-er/dam/senaste-nyheter. Där publiceras nyheter och viktiga händelser månadsvis.

Samma information kommer också att skickas ut via mail. Nyheter publiceras på Facebook sidan ”Ingarögolf damer”. Information om aktuella tävlingar finns också uppsatta i damernas omklädningsrum. Damernas tävlingsprogram finns som bifogat dokument under http://www.igk.se/se/klubben/kommitt-er/dam.

Detaljerad information om varje tävling finns i GIT, där anmälan och betalning görs.

Nytt för i år är att betalning sker i samband med anmälan. Det förutsätter att du har ett kort som är accepterat för internetköp.

Anmälan till tävling via automat på klubben kan inte hantera kortbetalning. Avgiften betalas då till tävlingsledningen aktuell tävlingsdag.

Återbetalning av anmälningsavgift görs via tävlingsledningen. Till dem uppger du ditt namn och referensnummer. Referensnumret hitta du på kvittot som du får via mail vid anmälan/betalning. Klubben kan då göra återbetalning till ditt kort.

 

Tävlingsdatum i maj;

21 maj (söndag) ”Vårtrampet”

24 maj (onsdag) ”Valstakt”

31 maj (onsdag)  ”Trolludden”

17 maj (onsdag) startar kvällgolfen för de som vill komma ut på kvällen och träffa nya spelkamrater och som kanske inte kunde vara med på onsdagstävlingen. Tre (3) bollar är bokade med start 18.05. Alla damer är välkomna att delta. Vi ses i klubbhuset senast 18.00 för att bestämma spelform.

Passa på att boka in damträning som arrangeras av Svea Golf varje söndag mellan kl. 16.00-17.00 och kostar 150:-/tillfälle. Ett bra sätt att koma igång efter det långa vinteruppehållet. Bokning via deras hemsida http://sveagolf.com/damtraning/.

Och varför inte avsluta träningen med ett besök i restaurangen hos våra nya krögare; Neil och Christian.

Vi ses på banan!

Ingela/Ingegerd/Pia/Yvonne/Carina

April 2017

Vi var drygt trettiotalet IGK damer som slöt upp till Kick-offen i lördags. Syftet med mötet var att presentera säsongens upplägg avseende tävlingar och få lite status om nyheter på klubben.

Damkommittén 2017 består av Ingela Karlström, Carina Wuolikainen-Eklund, Yvonne Edblad, Pia Kemppainen och Ingegerd Olsbro-Fehrm.

Carina lämnade över ordförandeskapet till Ingela under mötet. Carina och Yvonne kommer fortsättningsvis, i huvudsak, vara tävlingsledare. Ingegerd, ansvarar för kommunikationen till IGK:s damer. Det kommer att finnas löpande aktuell information på IGK:s hemsida (under meny/kommittéer/damer) och på FaceBook samt att informationen skickas via mail till samtliga.

Årets spelprogram har 19 tävlingar varav 1 är Flaggtävlingen som ingår i  IGK;s golfvecka.

Första tävlingen, Vårtrampet  är den 21 maj (söndag). 

Övriga damtävlingar går som vanligt på onsdagar förutom tävlingen den 11 juni (Ängen) som är en söndag.  Då vill vi se så många som möjligt delta, boka in den dagen redan nu.

Ladies Invitation (Ängen) är den 5 juli med efterföljande middag, sponsor Britt Unge. Damernas spelprogram har inte publicerats ännu men kommer troligtvis finnas tillgängligt till påsk.

Nytt för i år är att vi bara har två klasser.  Förslag på klassindelning; A- klass 0-25,9 och B-klass 26,0-36,0.

Samma tävlingsavgift som förra året, dvs. 50 kronor per tävling.

Tävlingsformer kommer att vara av varierande slag, vilket kommer framgå i tävlingsprogrammet.

I år kör vi Order of Merit, som är en summering av resultaten för fler tävlingar under säsongen. Tävlingar både från Skogen och Ängen kommer ingå. Vilka tävlingar som gäller står i tävlingsprogrammet.

Birdiepris kommer finnas även i år.

Nytt för i år är att tävlingsavgiften ska betalas vid anmälan. Orsaken är att vi vill slippa kontanthantering och krångliga betal rutiner. Det förutsätter att man har BankID. Vi återkommer med förtydliganden om hur återbetalning, betalning till lagtävlingar och partävlingar ska hanteras.

Spel på onsdagskvällar fortsätter i år. Startdatum återkommer vi med men troligtvis i början av maj. Det är bara att dyka upp vid 18-tiden så delar vi in oss efter tycke och smak. Syftet med onsdagskvällarna är träffa nya spelkamrater och kanske speciellt för dem som inte kan vara med på onsdagstävlingarna (som går på dagtid). Det är Ingela som håller i onsdagskvällarna.

Andra klubbars tävlingar som kan vara av intresse:

Nacka; Nationell Damdag 14 juni, Ladies Invitation 9 augusti.

Saltsjöbaden; Nationell Damdag 22 augusti, Ladies Invitation 30 maj

Skogsmatchens anmälningslista sitter uppsatt i damernas omklädningsrum.

Fågelbro:  Ladies invitation har inget datum kommit till vår kännedom.

De har lovat att försöka undvika att lägga tävlingen  samma datum som vi har vår tävling d.v.s. den 5 juli.

Vi har en ny valberedning till Damkommittén som består av; Kia Klinta och Sigrid Timdal. Vi behöver ytterligare någon/några som kan ingå i denna.

IGK damkommitté har en mailadress;  dam@igk.se dit ni skickar synpunkter, förslag, idéer, beröm, kritik, allmänt tyckande.  

Om någon önskar att hjälpa till vid onsdagstävlingarna (för att bl.a. lära sig administrationen runt en tävling), hör av er (till brevlådan). Ju fler vi är som hjälps åt, ju fler roliga saker kan vi genomföra och det blir inte så betungade att arrangera.

IGK:s styrelseordförande, Dick Kjellberg, presenterade vad som hänt på klubben under vintern;

Saltanläggning har införskaffats för framtida bevattning av banorna.

Klubbhusets tak har försetts med solcells paneler som ska få ner elkostnaderna med ca. 1/3.

Telemasten, som är placerad i närheten av infarten till golfklubben, ägs av teleoperatör vilken hyr mark av klubben. Fiberkabel är snart på plats (snabbare surf).

Skogsbanan (18 hål) öppnar troligtvis i början av juli.

Ängsbanan öppnar om ett par veckor.

Shopen, Mattias och Daniel driver, har gått med i Golf Store och resulterar i  större sortiment med bättre priser. Damträning (Svea golf) varje söndag, max 10 personer. Anmälan via nätet eller ring och boka. Kostar 150 kronor per träningstillfälle. Det kommer även att anordnas dag golfläger. Allt om detta finns på IGK:s hemsida (samt länk till Svea golf).

Nya krögarna på IGK presenterade sig och sitt koncept. Det är Christian Järnefors som tidigare jobbat inom Stureplansgruppen och Neil Byrne (kock) som bl.a. jobbat på Fäviken Magasinet och Operakällaren.  De sätter stort fokus på råvaror. De smygöppnar köket till påsk med en påskmeny. Först till kvarn då det är ett begränsat antal platser.

Dagen avslutades med uppskattad mannekänguppvisning, arrangerad av shopen, där årets golfmode visades upp.

Nu längtar vi att få komma ut och spela på banan, hoppas vi ses snart där!

Carina/Ingela/Yvonne/Pia/Ingegerd