IGK damkommitté

Välkommen till en något annorlunda golfsäsong 2020!

 

Försäsongen har varit otroligt bra. Fokusgolfen på onsdagarna har varit så populär så vi

fortsätter med den även i juli. Hoppas du vill vara med. Anmälan via Min Golf.

Onsdagseftermiddagsgolfen gör uppehåll under juli. Startar åter i augusti. Som vanligt gäller att man infinner sig på Ängens 1:a tee ca. 10 minuter innan 18.00. Ingen förbokning behövs. Vi har tre bollar bokade. Spelform bestäms på plats.

Nu till en rolig nyhet: Den 26 juni drar vi igång med AW-golf för oss damer. 9 hål golf på Ängen med första start 16.30, därefter AW i restaurangen. Sweagolf sponsrar med priser. Daniel och Carl dukar upp med AW tilltugg från klockan 18.00. Varför inte själv spela och efteråt bjuda med familj och vänner till restaurangen? Bättre start på helgen kan man inte få! Vi har fyra bollar reserverade varannan fredag. Anmälan görs via Min Golf (Anmälan Tävling). Först till kvarn gäller. Plats på restaurangen finns det gott om nu när restaurangens uteplats blivit försedd med markis.

Den 12:e augusti är det Ladies Invitation, som i år går på Ängen. Bjud med en vän från en annan golfklubb och spela lagtävling. Efteråt middag och prisutdelning. Anmälan via Min Golf. Iår blir det färre lag som kan vara med pga. rådande situation.

Övriga tävlingar som damkommittén (DK) anordnar finns publicerade under Min Golf.

Hemliga resan blir framflyttad till nästa säsong då det känns lite osäkert med busstransport i dessa tider. Vi kör den någon gång på försäsongen. Mer info kommer.

Svea golf arrangerar damläger 10-12 juli. Det finns platser kvar. Brukar vara väldigt populär. Kolla på Sveagolf.com för mer information och där görs även anmälan.

Både Ängsbanan och Skogsbanan har öppnat och bägge är i fin kondition. Tävlingar blir det tidigast efter 1:a juli vilket tyvärr innebär att tävlingsprogrammet blir tunnare i år. Vi har valt att inte publicera några tävlingar innan vi vet när det kan genomföras. IGK följer Golfförbundets rekommendationer och aktuell information om läget finns på IGK:s hemsida. Känns trist att vi inte kan spela som vanligt men vi gör det bästa av situationen och har lite andra aktiviteter att erbjuda som vi hoppas du vill pröva på. Vi kommer inte ha något uppstartsmöte som vi brukar utan löpande info. kommer via mail, hemsidan (damkommittén) och Facebook gruppen(FB) ”Ingarödamerna”.

 

Vi som är IGK damkommitté 2020:

Ingegerd Olsbro-Fehrm (ordförande)

Harriet Ahlström

Marianne Björklund

Ina Ununger

Monica Sundström

Pian Steen

Allie Lundgren

 

Under maj (start den 13:e maj) och juni erbjuder vi damgolf på onsdagar och i år med lite andra förutsättningar än tidigare säsonger. Vi samarbetar/koordinerar med Svea Golf och vad deras damträning på tisdagskvällen har som fokus, det tar vi med till onsdagsgolfen. Varje onsdag innehåller ett nytt träningsmoment och den informationen lägger vi in på ”startlistan”. Det kan t.ex. vara puttning och då gäller det att ha så få puttar som möjligt de 9 första hålen. Du anmäler dig som vanligt via Min Golf/Sök Tävling. Vi (damkommittén) lottar bollar, så att vi får spela med olika personer. Startlistan publiceras, som vanligt, dagen innan. Du infinner dig vid tee strax innan start och träffar dina medspelare. Kom överens om hur ni i bollen registrerar er runda. Vi föreslår att du använder dig av OnTag för registrering. Efter rundan skickar ansvarig i bollen in scorekortet (ex. ta ett foto och maila) till DAM@IGK.se.  Någon av oss i damkommittén registrerar och publicerar resultatet i MinGolf. Resultaten från onsdagsgolfen läggs också till Order of Merit och som tidigare år är det de tre bästa resultaten som räknas. Vi har ingen ”fysisk” samling innan eller efter golfen. Det får vi ta senare när läget tillåter. Då har vi också en stor gemensam prisutdelning. ALLA damer är välkomna att delta oavsett hcp. Vi vill få med så många som möjligt och speciellt de som är nya i klubben och som önskar få nya spelkompisar.

 

Onsdagsgolfen har första start kl. 10.00 som är ett önskemål från våra medlemmar.

 

Ladies invitation har vi valt att senarelägga till augusti och går då på Ängsbanan.

Vi återkommer med status om datum etc. så fort vi vet.

 

Efter möte med damkommittéerna på Saltis och Nacka har vi gemensamt beslutat att i år inte genomföra vår gemensamma tävling (Tre klubbars tävling). Men naturligtvis tas den upp igen nästa år om det finns intresse.   

 

Reservera datumet den 2:a september för ”hemliga resan”. Det blir en dagsutflykt till en fin bana ca. 1- 1,5 timmes bussresa från IGK. Greenfee och lunch ingår samt naturligtvis fina priser och allt som tillhör en lyckad utflykt. Vi återkommer med mer info längre fram, i nuläget är den inte bokningsbar.

 

Onsdagseftermiddagsgolfen fortsätter i år med Ingela Karlström som ansvarig. Ingen föranmälan behövs utan man infinner sig på Ängen, tee 1, i god tid innan, typ 10 minuter. Spelform och bollindelning sker på plats. Vi har tre bollar reserverade från kl. 18.00. Start den 13:e maj.

 

Löpande information om vad som gäller för golfspel och tävlingar på IGK kommer att publiceras på IGK:s hemsida. Det kommer troligtvis bli ett antal förändringar under våren/försommaren. Hoppas vi ses snart och kan spela under normala förhållanden och till dess får vi anpassa oss och göra det bästa av situationen.

 

 I FB ”Ingarödamerna” kan du få eller ge information som har anknytning till IGK golfen. Om du vill komma i kontakt med damkommittén, skriv till DAM@IGK.SE. Vi återkommer alltid med svar på dina frågor och synpunkter. Om du vill vara med i damkommitténs arbete och dess olika arrangemang hör av dig till DAM@IGK.SE

 

I år kommer vi i damkommittén jobba för att få nya medlemmar(damer) att känna sig välkomna och komma in i vår klubbgemenskap. Vi ska ha kul och trevligt både på och utanför banan (klubbhuset). Lite längre fram kommer vi presentera fler aktiviteter som har till syfte att få fler kvinnliga medlemmar att delta i våra golfarrangemang.

 

Vi ses snart på banan!

Väl mött önskar

Ingegerd

Harriet

Marianne

Ina

Monica

Pian

Allie

 

Sammanfattning:

  • Tävlingsprogrammet börjar tidigast 1 juli - inga tävlingar finns publicerade
  • Inget gemensamt uppstartmöte
  • Onsdagsgolfen startar 13 maj, första start kl. 10.00 - anmälan via Min Golf. Ingen gemensam samling innan eller efter
  • Onsdagseftermiddagsgolfen börjar 13 maj, tre bollar reserverade med första start 18.00 - ingen föranmälan behövs
  • Alla spelare är välkomna till onsdagsgolfen oavsett hcp
  • Hemliga resan – 2:a september (återkommer med mer info så snart möjligt)
  • Vi ses snart på banan och har kul tillsammans