Kurser 2016

Kick-start kurs

Ett Perfekt sätt att starta upp säsongen! Vi tränar alla de olika slagen och säger till så att eventuella fel och brister rättas till, ett effektivt sätt att bli av med ringrosten efter vinteruppehållet. Kursen är på 6 timmar, där vi går igenom både ditt närspel och det långa spelet.

Kursen är en hel dag och vi kommer att gå igenom grunderna till alla spelets slag.

Kl 9-10                Puttning – Vi går igenom de viktigaste delarna i puttningen tillsammans, följt av olika övningar.

Kl 10-11             Chippning – Vi tränar på teknik samt förståelse för hur man kan välja olika klubbor vid olika lägen.

Kl 11-12             Pitch/Bunker – Grunderna går vi igenom och går vidare med att träna fokus på att göra rätt saker/välja rätt slag vid rätt tillfälle.

Kl 12-13             Lunch

Kl 13-14             Långa slag Järnklubbor – Vi går igenom grunder och ser över en till två nycklar som kommer hjälpa er slå bollen bättre.

Kl 14-15             Långa slag Träklubbor – Grunder och hur de skiljer sig från järnslagen, även nycklar till att förbättra era utslag.

Pris: 1195:- inkl. träning, rangebollar.

Boka här! 

Grönt-kort-kurs

Grönt kort-kurs.

Nybörjarkursen vänder sig till dig som är helt ny inom golfen. Kursen omfattar totalt 10 utbildnings-timmar. Här lär du dig grunderna. Och här börjar vägen mot det gröna kortet, om du vill. I den praktiska utbildningen ingår de viktigaste momenten: grundslag, närspel, bunkerslag och puttning. I teoridelen lägger vi stor vikt vid säkerhet, hur det fungerar på golfbanan och de viktigaste golfreglerna. Teoriprov ingår. Kursen följer Svenska Golfförbundets rekommenderade utbildningsplan (läs mer på www.golf.se under golfskolan). Vi erbjuder flera olika kursupplägg under säsongen. Alla utbildningar omfattar 12 lektions-timmar.Välj det alternativ som passar dig bäst.

• En intensiv helgkurs lördag till söndag.
• Kvällskurser under en tvåveckors period.
• Skräddarsydda nybörjarutbildningar åt grupper, företag, organisationer och andra.

Att ta Grönt kort
Efter kursen får du börja spela på banan med en fadder, en fadder är en etablerad golfspelare med handicap 36 eller lägre. känner du ingen som spelar så hjälper vi dig att hitta en lämplig fadder. Du spelar dina första rundor från en utslagsplats som är anpassad för nybörjare (gul/svart tee).
• När du klarat spela 9-hål från gul/svart tee och fått ihop 18 poäng på motsvarande handicap 36 (par 3 +2) är du godkänd för Grönt kort.  Därefter kan du börja vägen mot handicap 36 och lägre. I Nybörjarkursen ingår detaljerad information om exakt vad som krävs för att de olika momenten ska godkännas och hur handicap-systemet fungerar. Du kan också läsa mer på www.golf.se under fliken golfskolan.

Pris 1 895:-
I priset ingår lån av klubbor, bollar, teori-,praktikprov samt ett spelprov på banan. Kostnad för teoriböcker tillkommer (300:-).

Boka här! (OBS! Samtliga kurser genomförs på Ingarö Golfklubb)

Repetitionskurs

Denna kursen riktar sig till alla typer av spelare
nybörjare som etablerade! Den passar utmäkt
att starta upp säsongen med och bli av med ringrosten
från vintern.

Här får du en rejäl uppfräschning. Vi går igenom
de olika slagen för att bygga en stabil grund och få
ökad trygghet inför kommande spel på banan. Vi går
ut och spelar på banan tillsammans – och utvärderar.
Du får också tips och råd på övningar som du
kan göra på egen hand.
Vi repeterar även de vanligaste golfreglerna.
Kursen genomförs under en heldag mellan 09.00
och 16.00.

Pris 1 095:-

Boka här!

36+ Dagarna

Mot 36,0 och lägre

En två-dagarskurs för dig som har handicap 36+ (37-54) och strävar efter att nå handicap 36,0 – och lägre. För att du ska få rätt förutsättningar att utveckla din golf maximalt tränar vi på de olika teknikerna i putt, chip, pitch, bunker, grundslag och fokuserar extra på hybrider och träklubbor.
På förmiddagarna kommer vi att fokusera på svingträning och spel kring greenen. Under eftermiddagarna spelar vi 9 hål på banan och analyserar.
Du får utveckla din teknik i kombination med coachning på banan. Ett oöverträffat sätt att snabbt ta sig mot 36,0. Kursen genomförs under två hela dagar mellan klockan 09.00 och 16.00.

Pris 1 595:-

Boka här!

Fortsättningskurs

För dig som har en ambition att utveckla ditt spel och vill ta steget från hcp 36 – och nedåt. Kursen pågår under 2 tillfällen, totalt 6 timmar. Vi repeterar de viktigaste momenten: från långa slag till närspel. Fokus ligger framför allt på närspelet, som enligt statistiken utgör mer än hälften av alla slag i en genomsnittlig golfares scorekort. Du får med dig träningstips och övningar som ger dig större kunskap och ökad förståelse för vad som behövs för att du ska utvecklas som golfare.

Pris 995:-

Damläger

Damlägret sker 17 Juli.

Här är alla damer välkomna oavsett handikap, på förmiddagarna tränar vi alla de olika slagen och på eftermiddagen spelar vi på banan.

Pris: 1 995:-

Juniorläger

Nu fortsätter våra populära sommarläger på Ingarö Golfklubb, lägerna riktar sig till unga golfare mellan 9-16 år både tjejer och killar är välkomna! Under förmiddagarna tränar vi allt från närspel till långa drives och har roliga tävlingar! Efter lunch fortsätter vi med spel på banan med olika spelformer varje dag! Alla är välkomna och det finns möjlighet att ta ”grönt-kort” under veckan för de som inte redan har det.

Läger 1 Vecka 25 15-18 juni kl.09-16
Läger 2 Vecka 26 22-25 juni kl.09-16
Läger 3 Vecka 33 10-13 Aug kl.09-16

Allt detta ingår: Träning med instruktör, spel på banan, rangebollar, lunch, tävlingar med fina priser samt en hemlig present!

Pris 1 895:-

Boka här!

Seniorträning

Har du möjlighet att träna på morgonen? Då passar detta träningstillfälle dig perfekt. Vi tränar olika teman varje gång. Du får individuell utvärdering och träningsråd inom de respektive slagen. Vi tränar onsdagar under en timme mellan klockan 10-11.

Start onsdagen den 23/4 kl.10-11 på Ingarö Golfklubb

Pris: 150:-/tillfälle inkl rangebollar.

 
 
Boka här! eller på telefon 08-545 55 660

Damträning

 

Den 6 april startar damträningen på Ingarö Golfklubb. Söndagar kl. 16.30-17.30. Här tränar vi alla de olika slaget. Alla damer är välkomna. Ni får under timmen individuell utvärdering och träningsråd inom de respektive slagen.
 
10 Maj  Puttning
17 Maj  Woods/Hybrider
24 Maj  Wedgar
31 Maj  Driver
7  Juni  Järnslag
14 Juni Närspelstest
 
Pris 150:-/tillfälle. inkl. rangebollar.
 
Boka här! eller på telefon 08-545 55 660
 

 

Juniorträning

Juniorträningen på Ingarö Golfklubb startar den 20 april. Du/Ni är hjärtligt välkomna att vara med.
Träningen riktar sig till alla juniorer medlemmar och icke medlemmar, ingen förkunskap krävs och
utrustning finns att låna.
Under säsongen tränar vi alla de olika slagen, värvat med teori, spel på banan och roliga tävlingar.

NYHETER FÖR JUNIORTRÄNING 2015

Efter önskemål har vi nu delat upp juniorträningen i terminer. En Vår+Höst- och en Sommarlovsträning. Vi har även lagt till en grupp endast för Tjejer. Årets vinterträning inleds i Ingarö GKs utbyggda träningsstudio i februari. Mindre grupper planeras för säsongen och nu är det dags att anmäla sig.

 

TRÄNINGSGRUPPER 2015

Vår och Höst terminen kostar 1895:-

Period: v 17 – v 24 samt v 33 – v 39

Sommarlovsträning kostar 1095:- (400:- för de som är med i Vår och Höst terminen, separat anmälan!)

Period: v 25 – v 32

 

GRUPPER Vår och Höst terminen

Måndagar

5-7 år nr1 Golfkul kl 17-18

5-7 år nr2 kl 17-18

8-11 år nr1 kl 18-19

Under hcp 30 kl 19-20

 

Onsdagar

8-11 år nr2 kl 17-18

Tjejer från 9 år kl 18-19

12-15 år kl 19-20

 

PRISER

Vår och Höst terminen kostar 1895:-
Sommarlovsträning kostar 1095:- (400:- för de som är med i Vår och Höst terminen, separat anmälan!)

BOKA HÄR! eller på telefon 08-545 55 660

 

Tränare

Våra tränare är Daniel Olsson och Chistopher Senocak, alla välmeriterade tränare. Christopher  har hand om träningen för Knattar och Juniorer med lite högre hcp medan Daniel fokuserar på Elit-, Utvecklingslag och Team Ingarö.

Utrustning

Prisvärda juniorset finns i golfshopen. Klubbor finns dock alltid att låna i samband med träning för de som vill prova på golf, innan de köper utrustning.

Medlemskap och Grönt kort

För att delta i träningen behövs inget medlemskap i Ingarö GK. Medlemskap behövs dock när man vill hämta ut sitt Gröna kort och börja gå ut och spela på banorna. De flesta juniorer som deltar aktivt i träning kommer relativt snabbt att få Grönt kort.

Föräldrar

Nu blir det lättare att engagera sig som föräldrar i barnens golfutveckling. Respektive grupp behöver föräldrar som är gruppansvariga eller deltar i träningen på annat sätt. Det är angenäma uppgifter utan större belastning och tidsåtgång.

Tävlingar

Vår egen Juniorpokalen har 5 deltävlingar och är öppen för alla som har fått sitt gröna kort, dvs. upp till hcp 54. För juniorer med hcp36 och lägre deltar Ingarö GK främst i Minitour, Rookie Tour och Lilla Stockholmsligan. En mängd spännande tävlingsmoment kommer även genomföras under träningarna.

Kommunikation

En juniorsida för Ingarö’s golfjuniorer finns på Facebook för snabbare uppdateringar och bättre dokumentation av händelser. På hemsida för Ingarö’s golfjuniorer som är under framtagande kommer varje träningsgrupp att ha en sida där aktiva och föräldrar hittar informationen om träningar, tävlingar och kontaktuppgifter mm.

Välkomna!